La data de 21 februarie 2024, Garda Națională de Mediu a fost alertată în legătură cu o scurgere de produs petrolier din conducta de amestec a unui grup de sonde de pe teritoriul comunei Zemeș, amplasată în zona „Punct Dorneanu”.

La fața locului, specialiștii echipei de control a Gărzii de Mediu din Bacăuau constatat o scurgere de aproximativ 7 metri cubi de produs petrolier, un amestec de apă sărată cu țiței, pe o suprafață de aproximativ 220 de metri pătrați de teren.

Operatorul economic responsabil pentru aceste sonde a reacționat prompt la alertă, oprind imediat sondele afectate și izolând tronsonul fisurat. De asemenea, a fost identificată și depistată sursa scurgerii. La momentul controlului, operațiunile pentru colectarea produsului petrolier și pentru îndepărtarea solului contaminat erau în desfășurare.

Garda de Mediu Bacău a aplicat o amendă în valoare de 50.000 de lei operatorului economic vinovat de poluarea mediului. Este un semnal clar că autoritățile sunt hotărâte să aplice regulile și să sancționeze orice încălcare a legislației de mediu, asigurând astfel respectarea normelor în vigoare.

(foto: Facebook Garda de Mediu Bacău)

Formular pentru angajatori
 
Back to Top

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.