Important:

Glorie și decădere

Locuri și repere din Moinești care au suferit transformări de-alungul timpului, care s-au degradat sau au înflorit, dar care stârnesc cu siguranță amintiri greu de uitat. Nerecomandat nostalgicilor!

Gara Moinești

Proiectata de catre reputatul arhitect roman Elie Radu si construita in 1884, Gara din Moinesti este una dintre cele mai vechi gari de pe teritoriul Romaniei. Arhitectura simpla, dar impresionanta pentru acele vremuri, a facut ca ea sa aiba parte de inca trei "surori" gemene construite la Pucioasa, Odobesti si Segarcea.

Adaugă comentariu (0 Comentariu)
”Hotelul” din Moinești

Undeva in anul 1990, compania Petrom s-a apucat de construit la Moinesti un... hotel. Si cum in acele vremuri orasul "mustea" de turisti disperati dupa un loc de cazare, proiectul a fost unul pe masura: 8 etaje, 50 de camere, spatii pentru restaurante si magazine, sali de conferinta, saloane pentru tratamente de tip balneo si nu mai putin de 3 piscine la subsol.

Adaugă comentariu (0 Comentariu)
Monumentul Artistic DADA

Pentru cei care poate inca nu stiu sau nici macar nu si-au batut capul, in urma cu 115 ani, la Moinesti s-a nascut un tip pe numele sau Samuel Rosenstock, care avea sa devina omul care va crea curentul Dadaist si care a revolutionat cu lucrarile sale literatura si artele plastice.

Adaugă comentariu (1 Comentarii)

Scoala Generala Nr.1 Inca de la inceput trebuie precizat ca acest articol nu face referire la calitatea actului de invatamant desfasurat in aceasta unitate scolara, ci doar la anumite aspecte de ordin managerial care pun intr-o lumina nefavorabila institutia, si care ar putea fi evitate printr-o implicare serioasa atat a conducerii, cat si a autoritatilor locale.

Adaugă comentariu (0 Comentariu)

Locale

Centrul Comercial Nest Moinești (randare grafică)

Moineștiul va avea propriul hipermarket Kaufland amplasat într-un no…

Pe nu mai puțin de 36.535 mp, Compania RH Europe Development SRL intenționează să construiască la Moinești un nou centru comercial, al cărui beneficiar principal va fi un hipermarket Kaufland. ...