Începând de luni, 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale, Palatul Braunstein din Iași devine gazda unei expoziții remarcabile: „Capodopere. Artă din România, de la Clasic la Contemporan”. Evenimentul, considerat a fi una dintre cele mai importante expoziții din ultimul secol în Moldova, este organizat de Muzeul Național Brukenthal și aduce în prim-plan o colecție impresionantă de lucrări semnate de ilustri artiști români.

69 de opere de artă semnate de 50 de artiști români de renume, printre care Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Ion Țuculescu, Oscar Han, Ion Pacea, Ion Jalea, au părăsit Sibiul pentru a ajunge la destinația finală, Iași. Cu o valoare estimată la câteva milioane de euro, aceste capodopere au fost ambalate și încărcate sub atenta supraveghere a jandarmilor, care vor însoți transportul până în Iași.

Vernisajul expoziției este programat pentru luni, 15 ianuarie 2024, la ora 16:00, marcând un moment deosebit pentru iubitorii de artă și cultura din regiune. Evenimentul este organizat de Muzeul Național Brukenthal, Ministerul Culturii și Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași, beneficiind de sprijin financiar din partea Primăriei Municipiului Iași.

Cea care a coordonat minuțios această expoziție este doamna dr. Aurica Ichim, împreună cu domnul dr. Alexandru Constantin Chituță, cei doi curatorii care au adus laolaltă o selecție de opere ce ilustrează evoluția artei românești de-a lungul timpului. Cu o abordare ce traversează epoci și curente artistice, expoziția oferă publicului posibilitatea de a experimenta un spectru amplu al creației artistice din România.

Evenimentul promite să fie un punct culminant al vieții culturale din Iași în acest început de an, aducând în prim-plan nu doar frumusețea artistică, ci și bogăția și diversitatea patrimoniului cultural românesc.

(foto: Facebook Primăria Municipiului Iași)

Formular pentru angajatori
 
Back to Top

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.