Cu entuziasm și nerăbdare, moineștenii se pregătesc să întâmpine deja tradiționalul Festival de Datini, eveniment care va aduce în centrul atenției cele mai cunoscute și iubite Cete de Urși, Capre și Bujori. Conform anunțului făcut de Primăria Municipiului Moinești, festivalul va avea loc în acest an pe data de 27 decembrie, începând cu ora 14:00, pe scena în aer liber din Parcul Băi.

Evenimentul promite să ofere o experiență de neuitat, aducând în prim-plan datinile, tradițiile și obiceiurile de pe Valea Trotușului, un adevărat spectacol plin de culoare și voie bună. Festivalul va începe cu o paradă impresionantă a celor mai renumite Cete de Urși, Capre și Bujori, care vor defila cu mândrie pe străzile Moineștiului.

Parada va lua startul la ora 14:30 de la Rondul de la Autogară și se va desfășura pe tot traseul dintre rond și scena din Parcul Băi. Spectatorii vor avea ocazia să se bucure de momente unice și autentice, să se lase purtați de atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă și să descopere frumusețea tradițiilor transmise din generație în generație.

Pe lângă parada cu cetele tradiționale, Festivalul de Datini va include și numeroase alte surprize, de la colinde interpretate de artiști locali, la momente artistice susținute de talentele zonale.

Locuitorii și vizitatorii Moineștiului sunt așteptați să participe în număr cât mai mare la acest eveniment, să se bucure de atmosfera festivă și să contribuie astfel la păstrarea și promovarea tradițiilor de iarnă.

(foto: imagine ilustrativă)

 
Formular pentru angajatori
 
Back to Top

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.