SNAP RomaniaÎn ziua de 04.02.2014 o delegaţie formată din Cănărău Ioan, vicepreşedinte SNAP, Butnaru Gabriel, membru în Biroul Executiv Central, Brumă Costel, vicepreşedinte BT Bacău şi Ag.pr Negru Constantin, a participat la discuţii cu conducerea I.P.J Bacău.

Au fost prezentate o serie de problemele ale poliţiştilor, printre care încălcarea Acordului privind raporturile de serviciu de unii şefi ce refuză să acorde cele două repausuri lunare în zilele de sâmbătă şi duminică poliţiştilor care lucrează în schimburi, practicarea permanenţei la posturile de poliţie fără compensarea orelor astfel lucrate şi abuzurile şefului Poliţiei Mun. Moineşti, Cms. Şef Margină Gelu şi a unor şefi subordonaţi acestuia, cum este Cms. Şef Ghencea Răzvan care ţinea la domiciliul său combustibilul destinat autospecialelor de serviciu şi împărţea după bunul plac cote zilnice sau săptămânale, abuzuri despre care organizaţia noastră sindicală a sesizat conducerea MAI.

Butnaru Gabriel a precizat că unii şefi uită că de fapt sunt în slujba cetăţeanului şi transformă munca de poliţie în afacere personală sau de grup, tratând subalternii ca pe nişte sclavi. Dacă procesul de schimbare a mentalităţilor învechite nu dă roade singura soluţie rămâne schimbarea din funcţie.

{div height:70}{/div}

Şeful I.P.J Bacău, Cms. șef Oprişan Vasile, ne-a asigurat de tot sprijinul său şi a  recunoscut că dialogul sindical este cea mai bună formă de comunicare ce poate duce la identificarea şi rezolvarea problemelor cu care poliţiştii se confruntă.

Cănărău Ioan
Vicepreședinte SNAP

Formular pentru angajatori
 
Back to Top

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.