UAT municipiul Moinești sărbătorește eroismul și sacrificiul veteranilor de război într-o festivitate deosebită care va avea loc duminică, 28 aprilie 2024, în Parcul Central din fața primăriei, începând cu ora 12:30. Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu Asociația Națională a Veteranilor de Război, filiala județeană „General Eremia Grigorescu” Bacău, sub conducerea președintelui acestei filiale, General de Flotilă Aeriană (în rezervă) Vasile Florea.

Comunitatea moineșteană se pregătește astfel să onoreze pe unul dintre cei mai de seamă veterani ai României, generalul Ion Procopie, care a împlinit impresionanta vârstă de 104 ani. De Ziua Națională a Veteranilor de Război, generalul Procopie va fi înaintat în grad, devenind astfel General Maior (în retragere) printr-un ordin semnat de Ministrul Apărării Naționale, fapt care va marca în mod solemn și adecvat contribuția sa de excepție în slujba țării.

Programul festiv va include o scurtă slujbă de pomenire a eroilor patriei, cu depuneri de jerbe și buchete de flori la Monumentul Centenarului Marii Uniri, în prezența orchestrei militare a Garnizoanei Bacău. De asemenea, momentul va fi încununat de prestația artistică a elevilor de la Clubul Copiilor din municipiul Moinești, sub îndrumarea profesorilor Marinica Ifrim și Vasile Răducan, membri ai ansamblurilor „Mândră ie românească” și „Uvertura”.

Vă așteptăm cu drag să ne bucurăm împreună de acest eveniment! Trebuie să demonstrăm marea noastră recunoștință față de domnul general Ion Procopie, cu gratitudine pentru meritele domniei sale – a luptat și a fost rănit în război pentru apărarea independenţei, suveranităţii și integrităţii teritoriale a României!” – Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești.

(foto: Facebook Ministerul Apararii Nationale, Romania)

Formular pentru angajatori
 
Back to Top

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.