(foto: vernevinci.wordpress.com)Dupa mai mult de un an de investigatii si tergiversari, procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Moinesti au decis trimiterea in judecata a societatii OMV Petrom SA Bucuresti, invinuita de dezastrul produs de explozia de la Zemes din decembrie 2010.

Astfel, conform comunicatului oferit presei de Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, inculpata S.C. OMV Petrom SA Bucuresti, este acuzata "sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, distrugere din culpa si omisiunea de a raporta imediat despre orice accident major, daca a fost de natura sa puna in pericol viata sau sanatatea umana, animala sau vegetala."

Explozia produsa in 2010 a distrus o casa si a ranit doi oameni, iar alte sase familii au fost evacuate fortat din locuinte.

{div width:300|height:250|float:right|class:inarticle}{/div}

Procurorii au afirmat ca dezastrul s-a produs "ca urmare a acumularii unei pungi de gaze, cauzata de alunecarile de teren din anul 1992 produsa din cauze naturale la care au concurat cauze antropice (lucrarile tehnice de exploatare a petrolului efectuate de inculpata, constand in sapaturi si rambleuri ale drumurilor, platformelor de sonde, precum si pozarea de conducte, rezervoare sau bataluri)".

Din pacate, familiile sinistrate care acum locuiesc temporar in complexul sportiv al primariei, vor mai avea de asteptat pana cand Instanta moinesteana va pronunta o sentinta in acest caz.

Moinesteanul.ro

Formular pentru angajatori
 
Back to Top

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.