Important:

Catalina Fulas (Caty Cat)De mai multe luni, portalul regional Moinesteanul.ro gazduieste rubrica Cat Art, o sectiune speciala in care sunt publicate saptamanal unul sau mai multe desene in creion, ce prezinta modele feminine in diverse ipostaze si posturi.

In urma numeroaselor comentarii si intrebari primite la redactie pe tema acestor desene si, mai ales, a persoanei care le realizeaza, echipa Moinesteanul.ro a obtinut un interviu exlusiv cu Catalina Fulas (Caty Cat) din Moinesti, fata din spatele fetelor.

Moinesteanul.ro - Foarte mult mister si discretie in privinta ta si a muncii tale. De ce?

Caty Cat - Pentru ca sunt o persoana discreta si pentru ca niciodata nu am considerat desenele mele ca facand parte din categoria celor care pot fi expuse intr-o galerie.

Moinesteanul.ro - Si totusi, talentul tau nu este din categoria celor comune, adica putini sunt cei care pot realiza desene in creion detaliate cu o asemenea acuratete...Caty Cat - Probabil ca aveti dreptate, dar eu nu am pretentia ca ceea ce fac poate fi catalogat drept arta. Trebuie sa va spun ca desenele mele sunt facute numai din placere, iar realizarea lor ma relaxeaza cu adevarat. Este, daca vreti, refugiul meu personal si spiritual atunci cand sunt framantata de vreun necaz sau - de ce nu? - extaziata de vreo reusita. Totul vine din interior si se asterne pe hartie fluid si fara inhibitii.

Moinesteanul.ro - De ce desenezi doar personaje feminine? Este talentul tau limitat doar la acest tip de modele?

Caty Cat - Cum spuneam, desenele mele nu sunt programate si nu sunt concepute dupa un anumit sablon. Ele pur si simplu imi vin in minte, iar eu le astern pe hartie. Probabil ca as putea desena si altceva, dar cred cu tarie ca femeia si trupul ei reprezinta un flux inepuizabil de idei si posturi, numai bune de reprezentat in creion. Fetele mele, cum imi place mie sa le numesc, sunt desenate aleator, la intervale de timp complet diferite si reprezinta, fara doar si poate, si o parte din mine. Din acest motiv, mai toate au primit un nume propriu si imi place sa cred ca au personalitati diferite, in functie de starea mea din momentul in care le-am desenat.

Moinesteanul.ro - O parte din modelele tale sunt imbracate in tinute moderne, retro sau chiar extravagante. Este acest lucru intamplator sau pur si simplu cochetezi cu design-ul vestimentar?

Caty Cat - E adevarat, uneori ma surprind pe mine insami cu tinutele pe care le desenez fetelor mele. Recunosc ca odata ce plec de la o idee vestimentara de baza, o dezvolt pana la un nivel care sa-mi placa mie, dar fara a avea pretentia ca as putea fi considerata un trend setter sau o creatoare de moda in devenire.

Moinesteanul.ro - Pe de alta parte, multe din desenele tale reprezinta fete in costumatii sumare sau chiar nud. Iti place sa inciti imaginatia sau sa atragi cu ele un anumit segment de privitori?

Caty Cat - Cu siguranta ca nici nu poate fi vorba de asa ceva. Desenez de foarte multi ani, iar pana de curand, fetele mele au fost "prezentate" doar unui cerc restrans de prieteni. Doar la insistentele acestora si a unei situatii absolut conjuncturale am luat decizia de a le face publice. In privinta fetelor mai dezbracate... tot ce pot spune este ca asa au "iesit". (Rade n.r.). Nu am pretentia ca sunt experta in subtilitati cu tenta erotica, dar imi place sa cred ca toate fetele mele isi pastreaza decenta si se pot face remarcate, indiferent daca sunt sau nu imbracate.

Moinesteanul.ro - Care sunt planurile tale de viitor, este desenul pe langa pasiune si un domeniu in care te vezi profesand sau va ramane doar la stadiul de hobby?

Caty Cat - Deocamdata profesez intr-un domeniu total diferit si care imi place. Dar trebuie sa recunosc si faptul ca perspectiva unei potentiale cariere in domeniul artei m-ar incanta foarte mult. De fapt, oricare alt domeniu in care as putea fructifica pasiunea mea pentru desen ma atrage si nu exlud total o astfel de decizie in viitor.

Moinesteanul.ro - In acest caz, daca ar fi persoane sau companii interesate sa intre in contact cu tine, cum ar putea face acest lucru?

Caty Cat - Nu sunt o persoana greu de gasit, oricine ma poate contacta la adresa de email caty.catart[at]gmail[dot]com, iar daca vor exista propuneri serioase, promit sa si raspund...

Moinesteanul.ro - Iti multumim pentru ca ai acceptat sa ne acorzi acest interviu si ca ne lasi sa-ti gazduim desenele pe site-ul nostru. Speram sa colaboram cel putin la fel de bine si pe viitor, iar daca ai sa ajungi un artist cunoscut, o sa fim mandri ca am participat la descoperirea si afirmarea talentului tau. Mult succes!

Caty Cat - Si eu va multumesc.

Moinesteanul.ro

GALERIE:

Moinesteanul.ro

Serviciu oferit via CComment

Vezi și...

Nu am găsit alte articole pe această temă


Locale

Centrul Comercial Nest Moinești (randare grafică)

Moineștiul va avea propriul hipermarket Kaufland amplasat într-un no…

Pe nu mai puțin de 36.535 mp, Compania RH Europe Development SRL intenționează să construiască la Moinești un nou centru comercial, al cărui beneficiar principal va fi un hipermarket Kaufland. ...