Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account

Monument Tristan TzaraScandal in lumea oamenilor de cultura: reputatul lingvist roman Costica Linba, membru al Academiei Romane, insista ca de pe toate inscriptiile cu numele lui Tristan Tzara sa fie eliminat grupul de litere "tz", si inlocuite cu litera "ţ".

"Este inadmisibila inscriptionarea placilor memoriale si a monumentelor de interes national folosindu-se scrierea de tip "Mirc" in care litere precum Ţ sau Ș sunt inlocuite de grupul de litere "tz" si "sh". La Moinesti exista numeroase astfel de mici monumente unde numele lui Tristan Ţara a fost scris Tristan Tzara!", a declarat exclusiv pentru Moinesteanul.ro domnul Linba.

Demersul acestuia este sustinut si de mai multi colegi care considera ca folosirea grupului de litere "tz" in loc de "ţ" in numele marelui om de cultura moinestean, este o eroare regretabila, si ca ea va trebui reparata cat mai curand.

Moinesteanul.ro

 

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat în consecință. În secțiunea "neȘTIRI" a site-ului Moinesteanul.ro nu sunt publicate informații veridice, ci doar interpretări ale unor evenimente și/sau împrejurări fictive. Toate aceste "neȘTIRI" sunt rodul imaginației autorului, fără nicio legatură cu realitatea, deci nu trebuiesc luate în considerare de nimeni.

 

 

Serviciu oferit via CComment