Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account

Mestesuguri populareBiblioteca comunala "Ep. Ioan Duma" din Faraoani a lansat impreuna cu Asociatia Agnesiana proiectul Journey Through the Lost Traditions, ce va permite unui numar de 20 de tineri sa studieze si sa deprinda mai multe indeletniciri mestesugaresti traditionale.

Proiectul este finantat de Uniunea Europeana prin programul Tineret in Actiune, schimburi de tineri si se va derula pana pe la sfarsitul lunii ianuarie 2013.

Partenerii proiectului sunt grupuri din Grecia, Franta si Cehia, iar valoarea grantului se ridica la suma de 9.514 de euro.

"Obiectivul proiectului este cresterea nivelului de cunostinte in randul tinerilor europeni pe problematica traditiilor populare precum si necesitatea pastrarii si integrarii lor in bogata cultura europeana. Activitatile proiectului se vor desfasura in comuna Faraoani, unde 20 de tineri vor fi introdusi in tainele mestesugurilor locale si vor învata sa coasa, sa toarca si sa teasa diferite obiecte traditionale folosind metode de educatie nonformala", a explicat Felicitas Farcas-Lohan, coordonator de proiect.

Sursa: Desteptarea

 

Serviciu oferit via CComment

Vezi și...

Nu am găsit alte articole pe această temă


Locale

Criza deșeurilor la Moinești

Primăria din Moinești bună de plată în cazul crize…

Deși și-a pus speranțele într-o decizie favorabilă a instanțelor de judecată, Primăria din Moinești a pierdut procesul cu ADIS (asociația de salubrizare a primăriilor din județ), prin care...

Regionale

Calitate apă potabilă

Administrația Naționala „Apele Române” atențion…

Conform comunicatului, Administrația Naționala „Apele Române” efectuează în prezent activități de întreținere necesare pentru siguranța structurii de rezistență la nivelul Barajului La...