Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account

Marsul biciclistilor Bacau 2014Sambata 17 mai 2014, la Bacau se va desfasura 'Marsul Bicicletelor', o actiune organizata de grupul de initiativa 'Bacauanii vor piste pentru biciclete' si Fundatia de Sprijin Comunitar in cadrul evenimentului Saptamana Nationala a Voluntariatului (12 - 18 mai).

Biciclistii participanti vor lua startul ora 12:00 de la "Ciupercute" (Policlinica Veche) si vor urma traseul Parcul Cancicov – Statuia lui Stefan cel Mare – Parcul Gheraiesti.

Pe langa promovarea beneficiilor mersului pe bicicleta, organizatorii doresc sa arate autoritatilor locale faptul ca in municipiul Bacau exista numerosi cetateni ce obisnuiesc sa pedaleze pana la serviciu sau de placere, dar care nu dispun in acest moment de piste pentru biciclete.

La eveniment si-au anuntat prezenta si/sau sustinerea mai multe organizatii non-guvernamentale din Bacau printre care Clubul ciclistic ProBike, Surh The Earth Project (STEP), Consiliul Judetean al Elevilor, LEO Alpha Young&Smart Club, Interact Club, Asociatia Ingenious Drama si Divanul AdBlog.

Nu in ultimul rand actiunea se doreste a fi o initiativa de lobby si advocacy prin care biciclistii bacauani fac eforturi sa convinga Primaria sa realizeze piste pentru biciclete pe raza municipiului municipiul Bacau.

Acestea ar duce la cresterea sigurantei pietonilor si a soferilor, ar reduce numarul de accidente rutiere, ar incuraja bacauanii sa facă sport si, nu in ultimul rand, ar reduce poluarea.

Moinesteanul.ro

Serviciu oferit via CComment

Vezi și...

Nu am găsit alte articole pe această temă


Locale

Criza deșeurilor la Moinești

Primăria din Moinești bună de plată în cazul crize…

Deși și-a pus speranțele într-o decizie favorabilă a instanțelor de judecată, Primăria din Moinești a pierdut procesul cu ADIS (asociația de salubrizare a primăriilor din județ), prin care...

Regionale

Calitate apă potabilă

Administrația Naționala „Apele Române” atențion…

Conform comunicatului, Administrația Naționala „Apele Române” efectuează în prezent activități de întreținere necesare pentru siguranța structurii de rezistență la nivelul Barajului La...