Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account

Combinatul Chimic Amurco - BacauCombinatul chimic AMURCO Bacau ar mai putea functiona pana pe 8 aprilie cand, din cauza scumpirii gazelor naturale, ar putea fi inchis pentru o perioada nedeterminata, iar cei aproximativ 700 de angajati sa fie trimisi in somaj.

Anuntul a fost facut de patronul InterAgro Ioan Neculae care a declarat ca este posibil ca toate cele sase combinate chimice pe care le patroneaza sa aiba aceeasi soarta.

Intr-un comunicat de presa al Grupului InterAgro se specifica faptul ca "Toate cele sase combinate in care InterAgro proceseaza gazele naturale – cinci combinate producatoare de ingrasaminte si un combinat care produce metanol si alte produse chimice – isi inceteaza activitatea. Una din cauzele principale pentru oprierea acestor combinate chimice o constituie lipsa unei strategii in domeniul energiei si gazelor naturale pentru industrie".

Conform Desteptarea, patronul InterAgro Ioan Neculae a comentat scumpirea gazelor spunand ca "Hotararea de Guvern a aparut in ianuarie 2013. Noi am aflat pe la inceputul lunii martie. Nu am stiut de ea. Ne-am trezit brusc ca a crescut pretul la gaz. Am crezut ca e o nebunie a celor doi producatori, Petrom si Romgaz. Hotararea ii obliga insa pe cei doi ca in fiecare luna sa creasca pretul la gaze. Este aberant. Din ianuarie pana acum, pretul gazelor din productia interna a crescut cu 21%".

El mai spune ca aceste majorari ar putea duce intr-un an la o situatie dramatica, ce ar presupune inchiderea definitiva a industriei chimice si a altor ramuri conexe.

Moinesteanul.ro

Serviciu oferit via CComment

Vezi și...

Nu am găsit alte articole pe această temă


Locale

Criza deșeurilor la Moinești

Primăria din Moinești bună de plată în cazul crize…

Deși și-a pus speranțele într-o decizie favorabilă a instanțelor de judecată, Primăria din Moinești a pierdut procesul cu ADIS (asociația de salubrizare a primăriilor din județ), prin care...

Regionale

Calitate apă potabilă

Administrația Naționala „Apele Române” atențion…

Conform comunicatului, Administrația Naționala „Apele Române” efectuează în prezent activități de întreținere necesare pentru siguranța structurii de rezistență la nivelul Barajului La...