Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account

Seceta August 2012Potrivit informatiilor oferite de Sistemul de Gospodarire a Apelor Bacau si publicate pe siteul Prefecturii, au fost constatate scaderi ale nivelului de apa in fantani si chiar fantani secate in comunele Bogdanesti, Blagesti, Brusturoasa, Palanca si Magiresti, in timp ce in comuna Buciumi satul Buciumi, alimentarea se face cu cisterna din sistemul centralizat al satului Racauti.

De asemenea, fenomenul de seceta a facut ca numarului incendiilor de vegetatie uscata, precum si cel al incendiilor la fondul forestier sa fie in crestere, motiv pentru care a fost impusa concentrarea unui numar sporit de efective ale Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta si a generat un consum mare de carburant pentru lichidarea acestora.

Numarul total de arderi necontrolate si incendii de vegetatie (miristi, vegetatie uscata, deseuri menajere, gropi de gunoi) inregistrat in acest an este de 315, din care 25 in primele 7 zile ale lunii august.

Nici culturile nu au scapat de efectele secetei, potrivit informatiilor furnizate de Directia pentru Agricultura Bacau, la această data fiind afectate 53.413 ha de culturi, in special de porumb, grau si floarea soarelui. Suprafeţele afectate sunt monitorizate in vederea stabilirii cotelor de despagubire pentru pierderile suferite de producatorii agricoli din sectorul vegetal, despagubiri ce vor fi acordate incepand cu luna octombrie 2012.

Moinesteanul.ro

Serviciu oferit via CComment

Vezi și...

Nu am găsit alte articole pe această temă


Locale

Criza deșeurilor la Moinești

Primăria din Moinești bună de plată în cazul crize…

Deși și-a pus speranțele într-o decizie favorabilă a instanțelor de judecată, Primăria din Moinești a pierdut procesul cu ADIS (asociația de salubrizare a primăriilor din județ), prin care...

Regionale

Calitate apă potabilă

Administrația Naționala „Apele Române” atențion…

Conform comunicatului, Administrația Naționala „Apele Române” efectuează în prezent activități de întreținere necesare pentru siguranța structurii de rezistență la nivelul Barajului La...