Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account

(sursa: ANM)In aceasta dimineata, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a dat publicitatii o o noua avertizare meteo, de aceasta data fiind vorba de un cod portocaliu de canicula valabil pentru 22 de judete, printre care si Bacaul.

Astfel, luni si marti canicula deja existenta se va intensifica in regiunile sudice si estice, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeala (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unitati.

Temperaturile maxime vor atinge frecvent 38....40 de grade si izolat in Campia Romana se vor inregistra 41...42 de grade.

In restul teritoriului a intrat de asemenea in vigoare un cod calben de canicula, valul de caldura persistand luni in toate regiunile, urmand ca marti sa se faca resimtit in sud, centru si est. Temperaturile maxime vor inregistra frecvent valori de 36....39 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de uniti al disconfortului termic.

Nota: Miercuri temperatura aerului va marca o scadere in toate regiunile, astfel incat doar in sudul tarii vor mai fi valori maxime de 35...37 de grade.

Moinesteanul.ro

Serviciu oferit via CComment

Vezi și...

Nu am găsit alte articole pe această temă


Locale

Criza deșeurilor la Moinești

Primăria din Moinești bună de plată în cazul crize…

Deși și-a pus speranțele într-o decizie favorabilă a instanțelor de judecată, Primăria din Moinești a pierdut procesul cu ADIS (asociația de salubrizare a primăriilor din județ), prin care...

Regionale

Calitate apă potabilă

Administrația Naționala „Apele Române” atențion…

Conform comunicatului, Administrația Naționala „Apele Române” efectuează în prezent activități de întreținere necesare pentru siguranța structurii de rezistență la nivelul Barajului La...