Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account

(sursa foto: Ziarul de Bacau)Mai multi tineri aflati la scaldat au descoperit in albia raului Siret mai multe proiectile neexplodate din vremea razboiului si, inconstienti de pericolul care-i pastea, s-au apucat sa scoata bombele din apa.

Pirotehnistii bacauani au fost sesizati si, ajunsi la fata locului, au adus la suprafata mai multe proiectile de diferite dimensiuni, aflate in diferite stadii de degradare.

"In urma actiunii de asanare a teritoriului de munitie ramasa neexplodata, pirotehnistii au descoperit la fata locului 13 proiectile explozive de calibru 85 mm. Munitia a fost ridicata, transportata si depozitata in vederea distrugerii", a spus lt. Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau.

La inceputul saptamanii, pirotehnistii au fost sesizati din nou si astfel, in urma cautarilor, acestia au mai scos la suprafata inca 10 proiectile, precizeaza Ziarul de Bacau.

Munitia a fost transportata si depozitata in conditii de siguranta la sediul ISU Bacau, in vederea distrugerii, iar zona in care au fost gasite ramine sub observatie.

Zona din localitatea Saucesti unde au fost descoperite proiectilele a fost botezata de localnici cu numele "La bombe".

Moinesteanul.ro

Serviciu oferit via CComment

Vezi și...

Nu am găsit alte articole pe această temă


Locale

Criza deșeurilor la Moinești

Primăria din Moinești bună de plată în cazul crize…

Deși și-a pus speranțele într-o decizie favorabilă a instanțelor de judecată, Primăria din Moinești a pierdut procesul cu ADIS (asociația de salubrizare a primăriilor din județ), prin care...

Regionale

Calitate apă potabilă

Administrația Naționala „Apele Române” atențion…

Conform comunicatului, Administrația Naționala „Apele Române” efectuează în prezent activități de întreținere necesare pentru siguranța structurii de rezistență la nivelul Barajului La...