Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account

Evaluarea Nationala 2012Peste 190.000 de absolventi ai claselor a VIII-a s-au inscris la evaluarea nationala din 2012, care incepe astazi cu proba de limba si literatura romana. Examenele se desfasoara sub supraveghere video, iar notele obtinute vor conta la admiterea in liceu, informeaza Ministerul Educatiei citat de Mediafax

Centrul National pentru Evaluare si Examinare (CNEE) a elaborat zece variante de subiecte, in conformitate cu programa pentru evaluarea nationala la clasa a VIII-a si cu modelul evaluarilor internationale.

Subiectele au un nivel mediu de dificultate si permit rezolvarea lor in 120 de minute.

MECTS informeaza ca in fiecare zi in care se desfasoara probele scrise, accesul elevilor in sali este permis cel mai tarziu cu 30 de minute inainte de inceperea probei, respectiv pana la ora 08:30.

Frauda si tentativa de frauda atrag dupa sine eliminarea din sala si acordarea notei 1 la lucrarea respectiva.

Supravegherea este asigurata, pentru fiecare sala, de doi asistenti, cadre didactice de alta specializare decat cea corespunzatoare disciplinei la care se sustine proba, proveniti din unitatea de invatamant in care are loc examenul.

Evaluarea nationala la clasa a VIII-a va continua marti, 26 iunie, cu proba la limba si literatura materna, si miercuri, 27 iunie, cu proba de matematica. Afisarea primelor rezultate este programata vineri, 29 iunie (pana la ora 14.00). In aceeasi zi, in intervalul orar 14.00-18.00 pot fi depuse contestatiile, care vor fi solutionate in zilele de 30 iunie si 1 iulie. Afisarea rezultatelor finale (dupa contestatii) va avea loc in data de 2 iulie.

Media de admitere in liceu va fi calculata ca medie artimetica dintre media notelor de la evaluare si media generala a anilor de gimnaziu.

Moinesteanul.ro

Serviciu oferit via CComment

Vezi și...

Nu am găsit alte articole pe această temă


Locale

Criza deșeurilor la Moinești

Primăria din Moinești bună de plată în cazul crize…

Deși și-a pus speranțele într-o decizie favorabilă a instanțelor de judecată, Primăria din Moinești a pierdut procesul cu ADIS (asociația de salubrizare a primăriilor din județ), prin care...

Regionale

Calitate apă potabilă

Administrația Naționala „Apele Române” atențion…

Conform comunicatului, Administrația Naționala „Apele Române” efectuează în prezent activități de întreținere necesare pentru siguranța structurii de rezistență la nivelul Barajului La...