Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account

ContabilitateAgentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat ca incepand din noiembrie 2011, pentru declaratiile 100, 300 si 710 se schimba atat softurile de raportare (numai PDF cu XML atasat), cat si modalitatea de depunere, informeaza avocatnet.ro.

Astfel, potrivit unui anunt publicat pe pagina de internet a ANAF, de la 1 decembrie 2011, pentru perioadele de raportare incepand cu noiembrie 2011, declaratiile 100, 300 si 710 se vor putea genera doar prin doua noi programe de asistenta.

Noile versiuni ale programelor de asistenta (Soft A si Soft J) pentru declaratiile 100, 300 si 710 vor putea fi descarcate de pe portalul ANAF, sectiunea Declaratii electronice – Descarcare formulare, unde se vor regasi si prevederile legale alaturi de instructiuni si documentatia de ajutor.

De asemenea, ANAF anunta ca depunerea prin Internet va putea fi facuta doar pe pagina de upload creata initial pentru declaratia 112, accesibila prin portalul www.e-guvernare.ro, dupa autentificarea cu certificat digital calificat. Pana acum, depunerea online a declaratiilor 100, 300 si 710 se facea pe portalul ANAF."Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaratiilor, le vor putea depune la ghiseul organelor fiscale, in format PDF cu fisier .xml atasat, pe suport CD, insotite de declaratia listata, semnata si stampilata", precizeaza ANAF in anunt.

Potrivit sursei citate, pentru perioadele de raportare anterioare lunii noiembrie 2011, declaratiile 100, 300 si 710 vor putea fi depuse doar la ghiseu, pe suport hartie cu cod de bare sau cu fisier ".txt" pe suport electronic, generate prin programele de asistenta accesibile pe portalul ANAF, sectiunea Asistenta contribuabili – Programe utile – Declaratii fiscale.

Modificarile au fost facute pentru a imbunatati serviciul depunere a declaratiilor fiscale prin metode electronice de la distanta si pentru a preveni blocajele in perioadele de varf, arata Agentia Nationala de Administrare Fiscala in anunt.

Totodata, ANAF atrage atentia ca, pentru implementarea acestor modificari, vor fi necesare lucrari de mentenanta in data de 26 noiembrie 2011, lucrari care pot produce dificultati la depunerea declaratiilor si vizualizarea starii acestora. Mai mult, in perioada 30 noiembrie 2011, ora 12:00, si 2 decembrie 2011, ora 11:00, serviciul de depunere declaratii va fi oprit.

Moinesteanul.ro

Serviciu oferit via CComment

Vezi și...

Nu am găsit alte articole pe această temă


Locale

Criza deșeurilor la Moinești

Primăria din Moinești bună de plată în cazul crize…

Deși și-a pus speranțele într-o decizie favorabilă a instanțelor de judecată, Primăria din Moinești a pierdut procesul cu ADIS (asociația de salubrizare a primăriilor din județ), prin care...

Regionale

Calitate apă potabilă

Administrația Naționala „Apele Române” atențion…

Conform comunicatului, Administrația Naționala „Apele Române” efectuează în prezent activități de întreținere necesare pentru siguranța structurii de rezistență la nivelul Barajului La...