Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account

Coplata pentru servicii medicaleIncepand cu luna aprilie 2013, pacientii care au nevoie de spitalizare - cu exceptia urgentelor - vor trebui sa plateasca o suma modica (coplata) cuprinsa intre 5 si 10 lei la externare, indiferent de perioada petrecuta in spital.

Ministrului Sanatatii Eugen Nicolaescu, a declarat pentru Mediafax ca Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri introducerea taxei pentru pacienti, in timp ce medicii de familie vor primi 50% pentru pacientii inscrisi pe liste si 50% pentru servicii.

Coplata va fi incasata pentru serviciile medicale acordate in regim de spitalizare continua (internari) si este valabila doar in sectiile sau compartimentele cu paturi din unitatile sanitare aflate in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate.

Cum era de asteptat, au fost stabilite si categoriile de persoane excluse de la plata acestei taxe, acestea trebuind sa faca dovada acestei calitati cu documente eliberate de autoritatile competente sau, dupa caz, cu declaratie pe proprie raspundere ca indeplinesc conditiile privind realizarea sau nu a unor venituri.

Moinesteanul.ro

 

Serviciu oferit via CComment

Vezi și...

Nu am găsit alte articole pe această temă


Locale

Criza deșeurilor la Moinești

Primăria din Moinești bună de plată în cazul crize…

Deși și-a pus speranțele într-o decizie favorabilă a instanțelor de judecată, Primăria din Moinești a pierdut procesul cu ADIS (asociația de salubrizare a primăriilor din județ), prin care...

Regionale

Calitate apă potabilă

Administrația Naționala „Apele Române” atențion…

Conform comunicatului, Administrația Naționala „Apele Române” efectuează în prezent activități de întreținere necesare pentru siguranța structurii de rezistență la nivelul Barajului La...