Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account

sursa foto: RomaniaLibera.roAlianta majoritar de stanga USL, va introduce din luna martie a acestui an un sistem prin care cetatenii vor fi obligati sa plateasca o suma mica pentru serviciile din spitalele de stat, cu exceptia urgentelor medicale.

De-alungul timpului, acest tip  de 'coplata' a fost vehiculat de mai toate guvernele care s-au perindat la putere, dar se pare ca cei de la USL chiar vor introduce aceasta obligatie. Conform scrisorii de intentie convenita de Guvern cu FMI si obtinuta de Mediafax, noul bir va deveni obligatoriu si se va aplica in toate spitalele din tara.

"In vederea rezolvarii dezechilibrelor financiare din sectorul de sanatate, suntem hotarati sa aplicam urmatoarele masuri:

  • in martie 2013, vom incepe introducerea coplatii, reprezentand o suma fixa modesta in functie de serviciile furnizate, in sectorul spitalicesc, exceptand serviciile de urgenta;
  • vom continua sa revizuim lista medicamentelor compensate si vom introduce mecanisme pentru reducerea perioadei de spitalizare si cresterea gradului de utilizare a serviciilor ambulatorii", se arata in document.

Totusi, aceasta coplata nu va fi aplicata serviciilor de urgenta, in ambulatoriu de specialitate, medicina de familie sau in cazul analizelor medicale si nici persoanelor exceptate prin lege (exemplu: copii, gravide, pensionari sub 740 lei/luna, bolnavii inclusi in programele nationale de sanatate sau veteranii de razboi).

Moinesteanul.ro

 

 

Serviciu oferit via CComment

Vezi și...

Nu am găsit alte articole pe această temă


Locale

Criza deșeurilor la Moinești

Primăria din Moinești bună de plată în cazul crize…

Deși și-a pus speranțele într-o decizie favorabilă a instanțelor de judecată, Primăria din Moinești a pierdut procesul cu ADIS (asociația de salubrizare a primăriilor din județ), prin care...

Regionale

Calitate apă potabilă

Administrația Naționala „Apele Române” atențion…

Conform comunicatului, Administrația Naționala „Apele Române” efectuează în prezent activități de întreținere necesare pentru siguranța structurii de rezistență la nivelul Barajului La...