Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account

sursa foto: Doxologia.roIn Duminica a doua dupa Sfintele Pasti, Preasfintitul Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, a oficiat slujba de sfintire a bisericii cu hramurile ”Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul” si "Izvorul tamaduirii" din cartierul Micleasca a Municipiului Moinesti.

 Piatra de temelie a acestui lacas de rugaciune a fost pusa cu mila lui Dumnezeu in anul 1999 de catre preotul paroh Palade Vasile, ajutat de enoriasi, intreprinderile si autoritatile locale, cu ajutorul carora s-a construit demisolul bisericii unde s-a inceput a se sluji din ziua Sfantului Spiridon, cand s-a oficiat si prima Sfanta Liturghie. 

Mai tarziu, in anul 2003 in ziua de 20 mai, au inceput lucrarile de constructie la biserica mare, arhitectura acesteia fiind in stil moldovenesc, cu o turla deasupra naosului, din lemn de stejar la temelie, iar restul din lemn de brad. In interior, peretii au fost tencuiti dupa care au fost impodobiti cu pictura neobizantina, pe fresca. Pictura s-a finalizat in data de 1 septembrie 2006, iar exteriorul a fost imbracat in lambriu de lemn de brad cu fatada pictata.

Conform Doxologia.ro, dupa slujba de sfintire de duminica, Preasfintitul Parinte Ioachim Bacauanul a savarsit Sfanta Liturghie, pe un podium special amenajat langa sfantul lacas, iar dupa Sfanta Evanghelie, Preasfintia Sa a rostit un cuvant de invatatura in care a explicat credinciosilor ca mai inalta decat cunoasterea prin simturi este cunoasterea spirituala, prin credinta care vine din auzire si intelegere duhovniceasca, nu neaparat din atingere si vedere trupeasca.

La finalul slujbei, parintele paroh Vasile Palade a prezentat un raport succint despre modul in care au evoluat lucrarile la noua biserica, iar parintele protopop Costel Mares a multumit Preasfintitului Parinte Ioachim Bacauanul pentru participarea la acest moment istoric pentru comunitatea moinesteana.

Pentru eforturile pe care le-a depus la ridicarea sfantului lacas si pentru jertfelnicia misionara, parintele paroh Vasile Palade a fost hirotesit iconom.

Moinesteanul.ro

Serviciu oferit via CComment

Vezi și...

Nu am găsit alte articole pe această temă


Locale

Criza deșeurilor la Moinești

Primăria din Moinești bună de plată în cazul crize…

Deși și-a pus speranțele într-o decizie favorabilă a instanțelor de judecată, Primăria din Moinești a pierdut procesul cu ADIS (asociația de salubrizare a primăriilor din județ), prin care...

Regionale

Calitate apă potabilă

Administrația Naționala „Apele Române” atențion…

Conform comunicatului, Administrația Naționala „Apele Române” efectuează în prezent activități de întreținere necesare pentru siguranța structurii de rezistență la nivelul Barajului La...