Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account

Spitalul Municipal de Urgenta MoinestiSpitalul Municipal de Urgenta Moinesti a fost desemnat de UNICEF Romania si de Ministerul Sanatatii “Spital Prieten al Copilului”. Titulatura este un standard de calitate a ingrijirilor acordate mamei si copilului si presupune indeplinirea a zece pasi (corespunzatori propriei politici de alaptare din maternitatea spitalului) care, in esenta, sprijina mama sa deprinda abilitatile de ingrijire si alimentatie naturala, sanatoasa a nou-nascutului, pentru ca acesta sa se poata bucura de cel mai bun start in viata.

Initiativa a fost lansata de UNICEF in 1991, la nivel international, intr-un efort de a transforma toate maternitatile in centre de sprijinire si promovare a alaptarii.

"Bucuria nasterii unui copil nu poate fi descrisa in cuvinte. Noi, echipa medicala a spitalului, putem impartasi o parte din aceasta experienta minunata prin demersurile promovate de-a lungul timpului privind imbunatatirea si/sau diversificarea la standarde superioare de calitate a serviciilor medicale adresate mamei si copilului" - a declarat managerul spitalului, dr. Adrian Cotirlet.

Pentru a deveni “Spital Prieten al Copilului”, activitatea sectiei obstetrica-ginecologie din Moinesti a fost supusa unei evaluari externe riguroase, pe parcursul a doi ani, ceea ce a dovedit ca cei doi beneficiari directi - mama si copilul - se bucura de o atmosfera prietenoasa si ospitaliera, care asigura conditii propice pentru stabilirea legaturii psihoafective puternice intre mama si nou-nascut, inca din primele momente de dupa nastere, conditii performante de rooming-in, servicii medicale si consiliere permanenta oferite de personalul instruit al maternitatii.

Prin aceasta titulatura, Spitalul din Moinesti a intrat pe lista celor 31 de maternitati din Romania desemnate de UNICEF in aceeasi categorie.

"Este un gest meritoriu al intregii echipe medicale ca, la o populatie feminina de aproximativ 30.000 de persoane sintem singura maternitate din judetul Bacau care beneficiem de aceasta eticheta" - a mai spus managerul spitalului.

Sursa: medicalmanager.ro

Serviciu oferit via CComment

Vezi și...

Nu am găsit alte articole pe această temă


Locale

Criza deșeurilor la Moinești

Primăria din Moinești bună de plată în cazul crize…

Deși și-a pus speranțele într-o decizie favorabilă a instanțelor de judecată, Primăria din Moinești a pierdut procesul cu ADIS (asociația de salubrizare a primăriilor din județ), prin care...

Regionale

Calitate apă potabilă

Administrația Naționala „Apele Române” atențion…

Conform comunicatului, Administrația Naționala „Apele Române” efectuează în prezent activități de întreținere necesare pentru siguranța structurii de rezistență la nivelul Barajului La...