Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account
Datini și obiceiuri de iarnă la Moinești

Așa cum ne-am obișnuit deja de o lungă perioadă de timp, la Moinești are loc la finele fiecărui an festivalul de datini și obiceiuri strămoșești, un eveniment ce pune în valoare atât zestrea culturală a zonei, cât și manifestările tradiționale de pe Valea Trotușului.

Astfel, pe 27 decembrie urșii, caprele, irozii, mascații și alte personaje de pomină au ”invadat” Moineștiul spre încântarea copiilor și nu numai.

Alaiuri și trupe din numeroase localități din zonă au mărșăluit prin centrul orașului și s-au desfășurat pe scena din Parcul Băi unde sute de moineșteni s-au înghesuit să-i privească și să-i aplaude bucuroși.

Moinesteanul.ro nu putea să lipsească de la eveniment, astfel că vă invităm să accesați galeria foto de mai jos pentru a vedea câteva instantanee reprezentative.

Moinesteanul.ro

Alte Știri

Știați că...

...Moinestiul a reusit "performanta" de a nu finaliza nici dupa 21 de ani constructia unui hotel, astfel incat a ajuns ca in 2011 sa fie singurul Municipiu din judet care nu dispune de un asemenea stabiliment?

... padurea 'Parcul cu Pini' din Moinesti este una din putinele rezervatii naturale de pini negri din Europa? 

... Gara Moinesti a fost construita in anul 1884 si este una din cele mai vechi gari din Romania, replici asemanatoare putand fi gasite la: Odobesti, Pucioasa si Segarcea?

... in urma recensamantului din 1860, Moinestiul a devenit oficial a 28-a localitate urbana a Moldovei, dupa numarul de locuitori (2107)?

... Moinestiul este al treilea oras din tara care detine un avion de tip MIG-21 (Lancer) expus suspendat pe soclu si transformat in monument?

Ultimele Postări pe Forum

Ultimul anunț