Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account
Bomba atomică

Conform site-ului foxnews.com citat de mediafax.ro, 800 de pagini de documente au fost declasificate în urmă cu câteva zile de către Arhiva Naţională de Securitate a SUA, printre informațiile devenite disponibile regăsindu-se și ţintele armatei americane în cazul izbucnirii unui război nuclear în perioada Războiului Rece.

Documentele fac parte dintr-un plan întocmit în 1956 şi denumit "Studiu privind necesarul de arme nucleare" și au fost făcute publice pe data de 22 decembrie, sub numele "Listele cu ţintele nucleare ale armatei americane în timpul Războiului Rece, declasificate pentru prima dată".

Din România, pe liste apar oraşele Alba Iulia, Moineşti, Paşcani, Sfîntul Gheorghe, Ciceu şi Vulcan.

Numărul țintelor depășește însă 1.200 de localităţi şi puncte strategice din ţările comuniste, în primul rând Moscova şi Leningrad (acum Sankt Petersburg), dar şi din alte țări foste comuniste, din Germania de Est până în China.

Moinesteanul.ro

 

 

Serviciu oferit via CComment

Vezi și...

Nu am găsit alte articole pe această temă


Locale

Criza deșeurilor la Moinești

Primăria din Moinești bună de plată în cazul crize…

Deși și-a pus speranțele într-o decizie favorabilă a instanțelor de judecată, Primăria din Moinești a pierdut procesul cu ADIS (asociația de salubrizare a primăriilor din județ), prin care...

Regionale

Calitate apă potabilă

Administrația Naționala „Apele Române” atențion…

Conform comunicatului, Administrația Naționala „Apele Române” efectuează în prezent activități de întreținere necesare pentru siguranța structurii de rezistență la nivelul Barajului La...