Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account
Bomba atomică

Conform site-ului foxnews.com citat de mediafax.ro, 800 de pagini de documente au fost declasificate în urmă cu câteva zile de către Arhiva Naţională de Securitate a SUA, printre informațiile devenite disponibile regăsindu-se și ţintele armatei americane în cazul izbucnirii unui război nuclear în perioada Războiului Rece.

Documentele fac parte dintr-un plan întocmit în 1956 şi denumit "Studiu privind necesarul de arme nucleare" și au fost făcute publice pe data de 22 decembrie, sub numele "Listele cu ţintele nucleare ale armatei americane în timpul Războiului Rece, declasificate pentru prima dată".

Din România, pe liste apar oraşele Alba Iulia, Moineşti, Paşcani, Sfîntul Gheorghe, Ciceu şi Vulcan.

Numărul țintelor depășește însă 1.200 de localităţi şi puncte strategice din ţările comuniste, în primul rând Moscova şi Leningrad (acum Sankt Petersburg), dar şi din alte țări foste comuniste, din Germania de Est până în China.

Moinesteanul.ro

 

 

Serviciu oferit via CComment

Vezi și...

Nu am găsit alte articole pe această temă


Regionale

Produs petrolier sustras

Prins în flagrant când fura gazolină dintr-o conductă

Un bărbat în vârstă de 31 de ani din comuna Zemeș a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști și urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești cu propunere de arestare prevent...

Alte Știri

Zilele Municipiului Moinești

07 - 09 septembrie 2018 - Zilele Municipiului Moinești …

Timp de trei zile, în perioada 07 - 09 septembrie 2018, moineștenii sunt învitați la Manifestările Culturale - Zilele Municipiului Moinești, un eveniment care se desfășoară anual și care include spect...