Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account

Cimitirul Evreiesc din MoinestiDin dorinţa de a genera o mai mare vizibilitate pentru cimitirul evreiesc din Moineşti şi pentru a spori sprijinul pentru menţinerea lui, Fundaţia LEOLAM continuă şi în acest an acţiunea "Porţi deschise la Cimitirul Evreiesc din Moineşti".

În ziua de 8 septembrie 2013, între orele 16:00 - 18:00, publicul va avea ocazia de a vizita cimitirul şi casa funerară (care este în curs de renovare) şi de a afla mai multe despre rolul jucat de comunitatea evreiască în dezvoltarea economică şi culturală a oraşului Moineşti. Vizitatorii vor avea la dispoziţie un tur cu ghid.

Fundaţia LEOLAM - ceea ce înseamnă ETERNITATE - a luat naştere la iniţiativa a patru foşti moineşteni, răspândiţi astăzi în toată lumea: surorile Josephine şi Beatrice Kohlenberg şi fraţii Hedi şi Rinel Enghelberg. Fundaţia are ca proiect principal întreţinerea cimitirului evreiesc din Moineşti, precum şi organizarea de acţiuni culturale care să păstreze Moineştiul pe lista locurilor de importanţă majoră în istoria comunităţii evreieşti din România.

Moinesteanul.ro

Serviciu oferit via CComment

Vezi și...

Nu am găsit alte articole pe această temă


Locale

Criza deșeurilor la Moinești

Primăria din Moinești bună de plată în cazul crize…

Deși și-a pus speranțele într-o decizie favorabilă a instanțelor de judecată, Primăria din Moinești a pierdut procesul cu ADIS (asociația de salubrizare a primăriilor din județ), prin care...

Regionale

Calitate apă potabilă

Administrația Naționala „Apele Române” atențion…

Conform comunicatului, Administrația Naționala „Apele Române” efectuează în prezent activități de întreținere necesare pentru siguranța structurii de rezistență la nivelul Barajului La...