Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account

Spitalul Moinesti - Sectia obstretica - ginecologieAvand o istorie ce dateaza inca din anul 1970, maternitatea din Moinesti a trecut de-alungul istoriei sale prin diverse transformari, iar din 1975 a fost stramutata la Comanesti unde a functionat mai bine de doua decenii. Din fericire insa, gratie unui amplu proiect Phare, ea a revenit "acasa" la Moinesti unde, din 2003, face cinste spitalului prin rezultatele obtinute, atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ.

Managerul spitalului, dr. Adrian Cotirlet, a declarat citat de Desteptarea ca „Numarul nasterilor a crescut de la 436 in 2003 la 1053 in 2012. Daca in 2013 s-au efectuat 16 interventii chirurgicale, in 2012 s-a ajuns la 278. 43% din acestea au fost prin metode minim invazive.

Structura de personal a fost si ea completata in ultimii ani, iar sectia dispune in acest moment de 55 de paturi din care: 16 paturi pentru neonatologie in sistem rooming-in, 2 pentru prematuri, 3 pentru terapie intensiva neonatologie si 4 paturi obstetrica patologica.

Echipele de medici, dotarile si serviciile de calitate oferite in maternitatea Moinesti au dus in 2011 la obtinerea titulaturii de "Spital prieten al copilului", un titlu decernat de UNICEF Romania ce plasa la vremea respectiva Spitalul Municipal Moinesti intr-o lista exclusivista cu doar 31 de maternitati din Romania.

Pentru a marca momentul aniversar, la Spitalul Moinesti au avut loc interventii chirurgicale demonstrative (laparoscopice si de utilizare de bandelete pentru cura incontinentei urinare), iar pe 26 iunie, cu ocazia Zilelor Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, va avea loc un workshop de histerescopie terapeutica sustinut de prof. dr. Osama Shawki, profesor asociat la Departamentul de Ginecologie al Universitatii din Cairo si membru in conducerea Societatii Internationale pentru Endoscopie Ginecologica.

Conform Desteptarea, workshop-ul va cuprinde demonstratii operatorii in timp real, prezentari teoretice si o sesiune de training pe simulatoare.

Moinesteanul.ro

Serviciu oferit via CComment

Vezi și...

Nu am găsit alte articole pe această temă


Locale

Criza deșeurilor la Moinești

Primăria din Moinești bună de plată în cazul crize…

Deși și-a pus speranțele într-o decizie favorabilă a instanțelor de judecată, Primăria din Moinești a pierdut procesul cu ADIS (asociația de salubrizare a primăriilor din județ), prin care...

Regionale

Calitate apă potabilă

Administrația Naționala „Apele Române” atențion…

Conform comunicatului, Administrația Naționala „Apele Române” efectuează în prezent activități de întreținere necesare pentru siguranța structurii de rezistență la nivelul Barajului La...