Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account

(sursa foto: edu.ro)Catalina Ungureanu, eleva in clasa a XII-a la Liceul Teoretic 'Spiru Haret' din Moinesti a reusit performanta de a obtine premiul al II-lea la Concursul international de limba si literatura latina desfasurat in perioada 3 - 5 mai in Italia, la Venosa.

Pregatita excelent de profesora Cristina Popescu, Catalina a reprezentat cu cinste tara noastra, rezultatul ei plasand Romania pe locul al II-lea in clasamentul pe natiuni.

Conform Edu.ro, concursul a constat intr-o proba de 6 ore, fara pauza, in care elevii au avut de tradus un text din opera poetului latin Horatiu si de rezolvat o serie de cerinte de interpretare istorico-literara a pasajului tradus intr-una dintre limbile acceptate de comisia de evaluare (franceza, engleza sau italiana).

Performanta Catalinei este cu adevarat impresionanta daca luam in calcul numarul distinctiilor, mult mai mic decat numarul total al competitorilor, Ministerul Educatiei precizand ca doar 5% dintre elevi obtin un premiu la acest concurs.

La editia din acest an a celei mai prestigioase competitii umaniste din invatamantul preuniversitar european, au participat elevi de liceu din Italia si din alte 5 tari europene, provenind de regula din licee clasice, unde limba latina se studiaza intensiv.

Din delegaţia Romaniei au mai facut parte Anca Rujan, eleva in clasa a XII-a la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu" din Bacau (profesor coordonator Florentina Neculau) si doamna Gheorghita Cucu, profesor la Colegiul National „I. C. Bratianu" din Pitesti.

Moinesteanul.ro

Serviciu oferit via CComment

Vezi și...

Nu am găsit alte articole pe această temă


Locale

Criza deșeurilor la Moinești

Primăria din Moinești bună de plată în cazul crize…

Deși și-a pus speranțele într-o decizie favorabilă a instanțelor de judecată, Primăria din Moinești a pierdut procesul cu ADIS (asociația de salubrizare a primăriilor din județ), prin care...

Regionale

Calitate apă potabilă

Administrația Naționala „Apele Române” atențion…

Conform comunicatului, Administrația Naționala „Apele Române” efectuează în prezent activități de întreținere necesare pentru siguranța structurii de rezistență la nivelul Barajului La...