Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account

Spitalul Municipal de Urgenta MoinestiPacientii care au fost supusi in clinici universitare unor interventii cardiovasculare sau de chirurgie interventionala (de ex.: montare de stent), se vor putea recupera la Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti unde in curand va fi dat in folosinta un compartiment special, cu 12 paturi.

Managerul spitalului, dr. Adrian Cotarlet, a declarat pentru Desteptarea ca „Infiintarea acestui compartiment era o necesitate. Ideea s-a nascut in urma discutiilor pe care le-am avut cu prof.dr. Tinica, seful Clinicii Cardiovasculare Iasi. Mi-a spus ca bolnavii trebuie sa ramana mai mult timp sub supraveghere medicala dupa interventii, dar nu-i pot tine din cauza ca specificul sectiei este de acuti.

Astfel, pacientii din judetul Bacau vor putea sa paraseasca mai repede clinica in care au fost operati si se vor putea interna pentru recuperare mult mai aproape de resedinta de domiciliu.

Acest compartiment dispune deocamdata de o dotare asigurata partial si are deja de o echipa medicala completa:

  • 3 medici cardiologi;
  • 3 psihologi;
  • 2 medici cu specialitatea recuperare medicala si balneofizioterapie;
  • 1 profesor de cultura fizica medicala;

In perioada urmatoare, compartimentul va trebui sa obtina acreditarea de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, urmand ca ulterior sa poata fi incheiat si contractul de finantare.

Moinesteanul.ro

Serviciu oferit via CComment

Vezi și...

Nu am găsit alte articole pe această temă


Locale

Criza deșeurilor la Moinești

Primăria din Moinești bună de plată în cazul crize…

Deși și-a pus speranțele într-o decizie favorabilă a instanțelor de judecată, Primăria din Moinești a pierdut procesul cu ADIS (asociația de salubrizare a primăriilor din județ), prin care...

Regionale

Calitate apă potabilă

Administrația Naționala „Apele Române” atențion…

Conform comunicatului, Administrația Naționala „Apele Române” efectuează în prezent activități de întreținere necesare pentru siguranța structurii de rezistență la nivelul Barajului La...