Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account

Judecatoria MoinestiImobilul in care functioneaza in acest moment Judecatoria Moinesti a fost retrocedat printr-o decizie definitiva si executorie catre Fundatia Caritatea din Bucuresti, o institutie care se ocupa de problemele evreilor.

Conform Desteptarea, primarul Moinestiului Viorel Ilie, a declarat ca "Imobilul solicitat la retrocedare a fost proprietatea Comunitatii Israelite din Moinesti si aici a functionat Scoala Israelita – Romana. Este foarte important ca Judecatoria sa functioneze in continuare intrucat aduce oameni in Moinesti, care cumpara, folosesc mijloacele de transport si implicit aduc venituri municipiului. Pe moment, actualul proprietar si-a dat acceptul ca Judecatoria sa functioneze in acelasi sediu dar este necesara o solutie definitiva. Putem lua in calcul atat identificarea unui spatiu sau construirea unei cladiri noi. Actualul spatiu este impropriu pentru functionarea Judecatoriei in viitor."

Pentru ca in acest moment nu exista inca un alt spatiu disponibil, Primaria Moinesti cauta solutii si ia in calcul inclusiv construirea unui imobil nou. 

O posibila solutie ar fi preluarea cladirii  "Hotelului" din Moinesti, imobil care nu a fost finalizat niciodata si care in acest moment este o adevarata ruina in centrul municipiului. Din pacate, printr-o decizie a Curtii de Apel Bacau, apelul declarat de municipiul Moinesti impotriva sentintei Tribunalului Bacau (prin care s-a cerut admiterea cererii si rezilierea contractului de vanzare – cumparare pentru respectivul imobil), fost respins ca nefondat.

Moinesteanul.ro

Serviciu oferit via CComment

Vezi și...

Nu am găsit alte articole pe această temă


Locale

Criza deșeurilor la Moinești

Primăria din Moinești bună de plată în cazul crize…

Deși și-a pus speranțele într-o decizie favorabilă a instanțelor de judecată, Primăria din Moinești a pierdut procesul cu ADIS (asociația de salubrizare a primăriilor din județ), prin care...

Regionale

Calitate apă potabilă

Administrația Naționala „Apele Române” atențion…

Conform comunicatului, Administrația Naționala „Apele Române” efectuează în prezent activități de întreținere necesare pentru siguranța structurii de rezistență la nivelul Barajului La...