Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account

Castelul Corvinilor, HunedoaraUn obiectiv turistic din Romania apare intr-un top al destinatiilor europene recomandate de Lonely Planet. Clasamentul prezinta cele mai frumoase castele "de vis" din Europa, iar Castelul Corvinilor din Hunedoara ocupa locul 8 din 10.

Recomandarile expertilor de la Lonely Planet, preluat de stirileprotv.ro:

1. Castelul (Hradul) din Praga, Cehia: este un complex care include zidurile cetatii, o catedrala, casute si strazi medievale si un palat. Cladirile apartin stilurilor romanic, gotic, baroc si renascentist.

2. Eilean Donan, Scotia: desi arata spectaculos, fiind amplasat de malul unui lac, castelul medieval a fost distrus de trupele engleze in anul 1719 si reconstruit ulterior, in secolul al XX-lea.

3. Schloss Neuschwanstein, Bavaria, Germania: a fost construit de regele “nebun” Ludwig al II-lea, suveranul pasionat de legende romantice si de muzica lui Wagner. Constructia a inceput in 1869, iar castelul se ridica in varful unui deal impadurit.4. Castelul Pubol, Catalunya, Spania: este o cladire medievala, care combina stilurile gotic si renascentist, dar, dupa ce a fost cumparat de Salvador Dali in 1968, s-a transformat radical, in functie de gusturile noului sau proprietar. Astfel, vizitatorii pot vedea aici mormantul sotiei artistului, Gala, care este vegheata dincolo de moarte de o girafa impaiata.

5. Tintagel, Cornwall, Anglia: a fost construit in anul 1233, iar aceasta regiune este strans legata de legenda regelui Arthur si a vrajitorului Merlin. In prezent cladirea este in ruina, dar extrem de interesanta pentru turisti, fiind situata pe o insulita.

6. Palacio Nacional de Pena, Sintra, Portugalia: in aceasta localitate exista mai multe castele, in stil maur, dar cel mai frumos este Palacio Nacional da Pena, o constructie din secolul al XIX-lea, ridicata peste ruine medievale.

7. Castelul Peyrepertuse, Languedoc-Roussillon, Franta: ruinele cetatii au fost ultimul refugiu al “ereticilor” catari, care au fost ucisi aici de luptatorii cruciati.8. Castelul Corvinilor, Hunedoara, Romania: considerat “cel mai inspaimantator castel din Europa” si legat, evident, de legenda lui Dracula. Construit de familia Corvin in secolul al XV-lea, se crede a fi locul de detentie al domnitorului Vlad Tepes.

9. Castelul Titaniei, Egeskov Slot, Danemarca: bastionul din secolul al XVI-lea este situat intr-un cadru natural pitoresc si inconjurat de gradini frumoase. Castelul Titaniei este o cladire construita in interiorul acestui complex, la dorinta fetitei unui ofiter englez, care dorea sa gazduiasca acolo “zanele care locuiesc in gradina".

10. Castelul Malbork, Polonia: este cel mai mare castel in stil gotic din Europa si a fost construit de cavalerii teutoni in anul 1309. Distrusa de atacurile polonezilor si prusacilor, apoi in cel de-al doilea razboi mondial, cladirea a fost restaurata si gazduieste in prezent si un muzeu.

Moinesteanul.ro

Serviciu oferit via CComment

Vezi și...

Nu am găsit alte articole pe această temă


Locale

Criza deșeurilor la Moinești

Primăria din Moinești bună de plată în cazul crize…

Deși și-a pus speranțele într-o decizie favorabilă a instanțelor de judecată, Primăria din Moinești a pierdut procesul cu ADIS (asociația de salubrizare a primăriilor din județ), prin care...

Regionale

Calitate apă potabilă

Administrația Naționala „Apele Române” atențion…

Conform comunicatului, Administrația Naționala „Apele Române” efectuează în prezent activități de întreținere necesare pentru siguranța structurii de rezistență la nivelul Barajului La...