Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account

Ursii din Asau (foto: Realitatea.net)Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (CJCPCT) Bacau organizeaza, impreuna cu Scoala Bucsesti, Caminul Cultural Poduri si Grupul Folcloric "Paunasii" de la Cernu, prima editie a Festivalului de datini, traditii si obiceiuri de iarna intitulat "Podureanca".

Organizat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, Clubul Elevilor Moinesti si Primaria Poduri, evenimentul va fi gazda mai multor trupe de datini si obiceiuri traditionale din Solont - sat Cucuieti, Berzunti, Poduri, Cernu, Bucsesti, Moinesti si Valea Mare - Faraoani.

Festivalului va avea loc duminica 18 decembrie si va include pe langa traditionalele datini 'Capra', 'Ursul' si 'Plugusorul', si numeroase momente artistice sustinute de artisti locali, spectacole de colinde si recitaluri de muzica populara.

"Noi sprijinim aceasta manifestare, care face parte dintr-un amplu program cultural intitulat 'Dialog pe aceeasi scena'", a declarat pentru Desteptarea,  Florin Zancescu, directorul CJCPCT Bacau.

Moinesteanul.ro

Serviciu oferit via CComment

Vezi și...

Nu am găsit alte articole pe această temă


Locale

Criza deșeurilor la Moinești

Primăria din Moinești bună de plată în cazul crize…

Deși și-a pus speranțele într-o decizie favorabilă a instanțelor de judecată, Primăria din Moinești a pierdut procesul cu ADIS (asociația de salubrizare a primăriilor din județ), prin care...

Regionale

Calitate apă potabilă

Administrația Naționala „Apele Române” atențion…

Conform comunicatului, Administrația Naționala „Apele Române” efectuează în prezent activități de întreținere necesare pentru siguranța structurii de rezistență la nivelul Barajului La...