Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account

Anton Durcovici Sambata 17 mai 2014, la Iasi va avea loc ceremonia de beatificare a episcopului martir Anton Durcovici, a doua organizata in Romania in ultimii ani, dupa beatificarea monseniorului Vladimir Ghika ce a avut loc anul trecut la Bucureşti.

Ceremonia va incepe la ora 11:00 pe stadionul "Emil Alexandrescu" din Iasi unde sunt asteptate aproximativ 15.000 de persoane, reprezentantii Episcopiei Romano-Catolice din Iasi anuntand ca 13.000 dintre acestia s-au inscris deja pe listele de participare.

Conform Mediafax, credinciosii care doresc sa fie prezenti vor putea veni la ceremonie cu masina personala, cu autocarele din parohii sau cu un tren pus la dispozitie de catre Dieceza si care va circula pe ruta Adjud - Bacau - Roman - Iasi. Trenul va pleca la ora 5:25 din Adjud si va ajunge la Iasi la ora 09:20, biletul dus-intors costand 20 de lei din Bacau si 15 lei din Roman.

La eveniment vor fi prezente si personalitati precum prefectul Congregatiei pentru Cauzele Sfintilor, cardinalul Angelo Amato, trimis al Papei Francisc si alti inalti prelati din Romania si strainatate.

Nu in ultimul rand, conform declaratiilor primarului Gheorghe Nichita, la ceremonie vor fi prezenti atat Prim-ministrul Romaniei Victor Ponta, cat si aproximativ jumatate din membrii guvernului.

Moinesteanul.ro

Serviciu oferit via CComment

Vezi și...

Nu am găsit alte articole pe această temă


Locale

Criza deșeurilor la Moinești

Primăria din Moinești bună de plată în cazul crize…

Deși și-a pus speranțele într-o decizie favorabilă a instanțelor de judecată, Primăria din Moinești a pierdut procesul cu ADIS (asociația de salubrizare a primăriilor din județ), prin care...

Regionale

Calitate apă potabilă

Administrația Naționala „Apele Române” atențion…

Conform comunicatului, Administrația Naționala „Apele Române” efectuează în prezent activități de întreținere necesare pentru siguranța structurii de rezistență la nivelul Barajului La...