Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account
Elevi bacauani

Asociația Elevilor din Bacău (AEBC) și Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Bacău cer Consiliului Local al municipiului Bacău să adopte un amendament la proiectul de hotărâre privind Programul anual al finanțărilor nerambursabile prin care să majoreze considerabil suma dedicată educației.

Luni, 7 martie, aleșii locali ai municipiului Bacău urmează să aprobe Programul anual al finanțărilor nerambursabile de la bugetul local ce urmează să fie puse la dispoziția organizațiilor non-guvernamentale interesate. Din păcate pentru tineri, doar 2% din banii alocați celor 6 domenii sunt alocați educației, care este socotită la un loc cu mediul. Astfel, ONG-urile cu activități educaționale sau pentru protecția mediului vor avea la dispoziție numai 231.250 lei din 9.931.250, suma totală alocată de municipalitate în 2016 pentru activitățile nonprofit.

Conform proiectului de hotărâre, cei 9.931.250 lei sunt împărțiți pe domenii în felul următor:

  • 5.700.000 – sport;
  • 1.900.000 – culte (biserici);
  • 500.000 – social; 300.000 – tineret;
  • 231.250 – educație, mediu.

Considerăm ca educația nu este tratată așa cum ar trebui de către administrația locală, având în vedere suma modestă alocată pentru activitățile nonprofit ce pot fi realizate anul acesta de organizațiile nonguvernamentale din Bacău. În plus, suma trebuie împărțită cu ecologiștii care luptă pentru protejarea mediului. Există în sfârșit o alocare pentru fondul de tineret, dar să nu uităm că educația ar trebui să reprezinte prioritate 0. Din păcate, cultele religioase, spre exemplu, prezintă un interes mai mare pentru cei care ne reprezintă.

- Vlad Popovici, președintele Asociației Elevilor din Bacău

O alocare mai generoasă din bugetul local pentru educație poate încuraja organizațiile non-guvernamentale să desfășoare proiecte care nu doar că ar contribui la democratizarea învățământului preuniversitar și universitar, dar ar veni în rezolvarea unor lipsuri ale sistemului de învățământ: educație juridică, pentru sănătate, rutieră etc. Astfel, Asociația Elevilor din Bacău și Consiliul Județean al Elevilor Bacău solicită reprezentanților municipalității să amendeze, la ședința de mâine, proiectul de hotărâre privind finanțările nerambursabile și să majoreze suma alocată educației măcar până la 500.000 lei. În acest sens, un reprezentant al elevilor băcăuani va fi mâine prezent în sala de ședințe ca să susțină poziția celor două structuri reprezentative ale elevilor.

Contact: Vlad Popovici | 0720.619.760 | Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | facebook.com/asociatiaelevilor

Serviciu oferit via CComment