Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account

FabricaDeCariere.roÎn urma unui studiu efectuat în cadrul proiectului “Fabrica de Cariere”, proiect care este derulat în județele Bacău și Neamț, s-au stabilit joburile pe care liceeni le vizează.

Conform rezultatelor parțiale ale cercetării realizate de Asociația Institutul Român de Training și Fundația Centrul pentru Analiză și Dezvoltare Instituțională - Eleutheria, 13,64% dintre tineri își doresc să devină medici, 9,66% psihologi, 9,09% polițiști , 7,95%  antreprenori, 7,32% economiști sau 6,82% asistenți medicali. În continuare regăsim printre preferințe (intre 5 si 3%) profesii ca inginer, avocat, hairstyler, farmacist, designer, jurnalist și kinetoterapeut.

Studiul a fost realizat în rândul elevilor claselor a XI-a și a XII-a, în anul școlar 2014-2015, în cca. 30% din instituțiile de învățământ liceal din județele Bacău și Neamț (peste 20 de licee) în cadrul proiectului de consiliere în carieră intitulat ”Fabrica de Cariere”. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, Programul Operațional Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2017 și implementat de Asociația Institutul Român de Training și Fundația Centrul pentru Analiză și Dezvoltare Instituțională - Eleutheria.

La o vârstă la care alegerile influențează foarte mult viitorul profesional, proiectul “Fabrica de Cariere” urmărește să sprijine tinerii aflați la început de drum prin informare, consiliere și îndrumare.

Până în luna februarie 2015, peste 200 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a au participat la atelierele de consiliere de grup și webinariile din cadrul proiectului  și au beneficiat de consiliere și orientare profesională. Elevii primesc acces la un program de consiliere constantă și la numeroase materiale informative pe platforma online creată și pusă la dispoziție pentru a sprijini activitatea menționată pe site-ul programului - fabricadecariere.ro.

Fabrica de Cariere

Vezi și...

Nu am găsit alte articole pe această temă


Locale

Bacalaureat 2017. Rezultatele obținute de liceele din Moinești

Bacalaureat 2017. Rezultatele obținute de liceele din M…

Miercuri, 5 iulie, Ministerul Educației a publicat pe portalul Edu.ro rezultatele examenului de Bacalaureat 2017 și, potrivit datelor furnizate, rata de promovare este pentru această sesiune de 71,4% ...

Știați că...

...Moinestiul a reusit "performanta" de a nu finaliza nici dupa 21 de ani constructia unui hotel, astfel incat a ajuns ca in 2011 sa fie singurul Municipiu din judet care nu dispune de un asemenea stabiliment?

... padurea 'Parcul cu Pini' din Moinesti este una din putinele rezervatii naturale de pini negri din Europa? 

... Gara Moinesti a fost construita in anul 1884 si este una din cele mai vechi gari din Romania, replici asemanatoare putand fi gasite la: Odobesti, Pucioasa si Segarcea?

... Moinestiul este al treilea oras din tara care detine un avion de tip MIG-21 (Lancer) expus suspendat pe soclu si transformat in monument?

... in urma recensamantului din 1860, Moinestiul a devenit oficial a 28-a localitate urbana a Moldovei, dupa numarul de locuitori (2107)?

Ultimele Postări pe Forum

Ultimul anunț