Important:

Autentificare  \/ 
x
sau
 Use Facebook account  Use Google account
Înregistrare  \/ 
x

sau
 Use Facebook account  Use Google account
”Hotelul” din Moinești

Undeva in anul 1990, compania Petrom s-a apucat de construit la Moinesti un... hotel. Si cum in acele vremuri orasul "mustea" de turisti disperati dupa un loc de cazare, proiectul a fost unul pe masura: 8 etaje, 50 de camere, spatii pentru restaurante si magazine, sali de conferinta, saloane pentru tratamente de tip balneo si nu mai putin de 3 piscine la subsol.

Destinatia de atunci, denumita oficial "Baza de tratament cu spatii de cazare", avea menirea de a transforma Moinestiul intr-o statiune in toata puterea cuvantului, salile de tratament incluse in proiect vizand in mod direct izvoarele minerale existente aici.

Cam 3 ani a tinut elanul investitorului. Prin '93 socotelile incepeau sa dea cu virgula, lacomia si grandomania proiectului transformandu-se intr-o adevarata piatra de moara, iar estimarile de profitabilitate aratau mai negre decat petrolul cu care facea afaceri aceeasi companie.

In ciuda pierderilor considerabile, Petrom a renuntat in 2006 la dreptul de proprietate asupra imobilului, acesta intrand cu titlu gratuit in patrimoniul Consiliului Local. Din pacate, din '93 pana in 2006 "hotelul" a ramas prada capriciilor naturii si a hotilor care au vandalizat si furat cam tot ce se putea de pe uriasul santier.

Biata Administratie Locala inca mai spera intr-o relansare a turismului in zona si a scos "epava" la licitatie unde, surpriza: 2 asociati din Bucuresti au licitat si castigat dreptul de proprietate contra sumei de aproximativ 17 miliarde de lei vechi. Salutata cu surle si trambite, noua situatie a indus mult optimism moinestenilor care erau deja satui de imaginea dezolanta a uriasei cladiri neterminate.

Dar cum in tara asta lucrurile merg asa cum merg... HOP! au aparut inevitabil si problemele, respectiv niste certuri intre cei doi asociati care au inceput sa se judece intre ei si-au uitat de "Hotelul" din Moinesti.

Acum suntem in 2011 si cladirea e tot acolo, doar ca din ce in ce mai subrezita si din ce in ce mai urata. Noi moinestenii ne-am obisnuit cu imaginea dezolanta si cu sentimentul de neputinta dar, pentru vizitatorii sau putinii turisti care trec prin oras, tabloul "hotelului" este unul de neinteles.

Cam asta ar fi pe scurt povestea si, desi au existat in presa propuneri de solutii de finalizare a proiectului si chiar zvonuri despre o posibila preluare a imobilului de catre ANL, pana acum nu s-a concretizat nimic. Este totusi timpul sa se faca ceva!

Galerie Foto

Moinesteanul.ro

Serviciu oferit via CComment